27. maaliskuuta 2013

Kana-kebab ja avokadohummus

Eräänkin perjantain kunniaksi oli kiva tehdä jotain vähän erilaista. Kaapissa oli hummusta odottamassa purkki kikherneitä. Tajusin kuitenkin, että niin ikään kaapissa olleet avokadot alkoivat olla tiensä päässä ja idea avokadohummuksesta syntyi. Nopea Googletus antoi tulokseksi BBC:n sivun ja kyseistä reseptiä päädyinkin varioimaan. Kuulinpa myös, että muutama kuukausi sitten Pirkan "Mitä tänään syötäisiin" -liitteessä olisi mainittuna myös avokadohummus ja reseptikin tuntuu melko samanlaiselta, Tabascoa lukuunottamatta.

Hummuksen lisäksi oli kanaa, joka oli fileistä leikattu pieniksi kuutioiksi, paistettu pannulla rypsiöljyssä ja maustettu ripauksella suolaa ja mustapippuria. Lisänä oli toki tomaattia, kurkkua, salaattia ja valkosipulikastiketta. Koko komeus syötiin Pastanjauhajien ohjeella tehtyjen pitaleipien kanssa. Kyseiset pitaleivät onnistuvat joka kerta todella hyvin, mutta eivät itselläni ole ihan niin kauniita, joten hus Pastanjauhajiin ihastelemaan kauniimpia versioita!

Avokadohummus
1 purkki kikherneitä (itse käytin valmiita, kuivatut pitää liottaa yön yli jne.)
1,5 avokadoa
3 valkosipulinkynttä
sitruunamehua
1/2 tl tabascoa
suolaa

Meillä ei ole blenderiä (tai mikä se nyt onkaan suomeksi?), joten jouduin valitettavasti tekemään tämän tahnan sauvasekoittimella. Kyllähän se silläkin onnistuu, mutta ei mielestäni läheskään niin hyvin kuin voisi. Eli suosittelen käyttäämään blenderiä!

Valuta herneistä neste ja kaada herneet kulhoon (tai blenderin kuppiin). Lisää mukaan avokadot, joista on kivi ja kuoret poistettu. Heitä sekaan myös valkosipulinkynnet. Hurauta tasaiseksi massaksi, sauvasekoittimella lähes mahdotonta ja vaatii super-kestävyyttä ja -jaksamista. Lisää sitruunamehua välillä maistellen kunnes koostumus ja maku ovat kohdallaan. Sitruuna ei saa maistua läpi liikaa, mutta saa tuoda sopivan hapokkuuden. Lisää joukkoon Tabasco ja sekoita hyvin. Mausta suolalla.

Kuten jotkut huomaavatkin, tässä reseptissä ei ollut ollenkaan (juusto)kuminaa. Sitä kyllä kaapista olisi löytynyt, mutta en muistanut sitä enää tässä vaiheessa. Hummus oli kuitenkin oikein maistuvaa ilmankin enkä jäänyt kaipaamaan mitään. Avokado maistuu mukavasti läpi, joten kikherneen "jauhoista makua" karttavakin saattaa tästä pitää!

Valitettavasti valokuvat ovat jossain paremmassa tallessa, puhelimesta löytyi jotain sinnepäin olevia, mutta eivät ole kyllä julkaisukelpoisia, joten joudutte ehkä nyt vain kuvittelemaan miltä tämä ruoka olisi näyttänyt!

1 kommentti:

  1. Titanium Plate Flat irons | Titanium-Arts.com
    A model of the titanium nose jewelry stainless plate which has two different types 2020 ford ecosport titanium of copper oxide - copper oxide and titanium engagement rings for her titanium plate flat irons - properties of titanium are titanium dive watch all tested

    VastaaPoista