13. marraskuuta 2012

Uusi blogi ja lounaspuuroa!

Toivottavasti kaikkien mielestä maailmassa ei ole liian montaa ruokablogia etteikö tänne mahtuisi vielä yksi. Ajatus ruokablogista on kytenyt mielessä jo pidemmän aikaa, mutta blogin nimeäminen on osoittautunut hankalaksi! En ole mikään gourmet-kokki enkä varsinkaan ammattivalokuvaaja. En haluaisi blogin nimen olevan jotenkin harhaanjohtava, toisaalta haluaisin antaa mahdollisuuden kirjoitella juuri siitä, mistä pidän. Niinpä "Ruokaa Kartsin partsilla (ja muuallakin).

Varsinaisesti taloudessamme ei syödä parvekkeella, mutta kirsikkatomaatteja ja satunnaisia yrttejä siellä viljellään kesäisin. Kaupunkilaistaloudessamme ei ole omaa pihaa eikä kesämökkiäkään, joten omavaraisuusaste on varsin alhainen. Suosimme kuitenkin lähituotantoa ja Luomua, myös Reilua Kauppaa. Haaveissa on oma piha sekä oma leivinuuni, ehkä joskus tulevaisuudessa. Toistaiseksi kelpaa kerrostaloasunnon parveke ja keraaminen liesi, jossa kiertoilmauuni. Kartsin partsi kuitenkin rimmasi mukavasti, joten sillä mennään!

Tänään tein töitä kotoa, kuten monina muinakin päivinä, mutta lounassuunnitelma oli unohtunut. Tämä ei sinänsä ole harvinaista, niin käy toisinaan. Tällä kertaa en kuitenkaan keksinyt pahemmin mitään lounasta, joten päätin tehdä perinteisesti eli keittää puuroa! Käytinpä avoppini (avopuolisoni äiti) "reseptiä", jolla mielestäni saa ihanan pehmeää puuroa aikaiseksi! Itse tein puuron suhteessa 3 dl vettä, 1,5 dl puurohiutaleita, kahdelle hengelle usein keitämme puolen litran annoksen.




Kaurapuuro (kahdelle)
Ainekset:
5 dl vettä
2,5 dl kaurahiutaleita
(1-2 rkl rypsiöljyä)
suolaa

Sekoita kaurahiutaleet kylmään veteen kattilassa ja laita kattila liedelle. Itse laitan aina suurimmalle mahdolliselle teholle. Mikäli haluat tehdä (ainakin joidenkin mukaan) sydänystävällisempää puuroa, lisää mukaan myös rypsiöljy. Jotkut lisäävät öljyn vasta valmiiseen puuroon mutta omasta mielestäni öljy sekoittuu paremmin joukkoon tässä vaiheessa. Kun puuro alkaa kiehua, sammuta liesi ja anna puuron hautua noin 5 minuuttia lämpimällä levyllä välillä sekoittaen. Mausta suolalla. Tarjoile haluttujen lisukkeiden kanssa, useimmiten voisilmä, maito, sokeri, marjat tai jokin edellisten yhdistelmä. Oma valintani on aina pelkkä voisilmä, joskus harvoin maito.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti